Ο Ιησούς Δεν Υπήρξε Ποτέ Λέει Νέα Έρευνα που Διαπιστώνει την Απουσία Αναφορών στον Ιησού σε 126 Αρχαίους Συγγραφείς της Εποχής του


Ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό είναι το συμπέρασμα ενός ερευνητή ο οποίος λέει ότι "χτένισε" 126 κείμενα, που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τον καιρό που ο Ιησούς υποτίθεται ότι έζησε και δεν βρήκε καμιά απολύτως αναφορά του Ιησού.


Ο ισχυρισμός ότι ο Ιησούς, η μεσσιανική φιγούρα στο κέντρο της μεγαλύτερης θρησκείας στον κόσμο, τον Χριστιανισμό, είναι απλά ένας φανταστικός χαρακτήρας δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι υπέρμαχοι της θεωρίας του «Μυθικού Ιησού» εδώ και χρόνια το υποστηρίζουν, με το επιχείρημα ότι η ιστορία του Ιησού φέρει πολύ στενή ομοιότητα με πολλές άλλες μυθολογικές ιστορίες αρχαίων θεών που έχουν γεννηθεί από παρθένες μητέρες και έκαναν θαύματα.

Σε ένα νέο άρθρο με τίτλο «Ο μύθος του Χριστού», o Michael Paulkovich συνοψίζει τα συμπεράσματά του, ή την έλλειψη των ευρημάτων του, που τον οδήγησαν να πιστέψει ότι ο Ιησούς ποτέ δεν υπήρξε στην πραγματικότητα, αλλά αντίθετα είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, φτιαγμένος για τους οπαδούς της θρησκείας που ιδρύθηκε στο όνομά του, μια κεντρική προσωπικότητα αντάξια της λατρείας τους.

Ο Paulkovich λέει ότι μόνο ένα από τα 126 κείμενα που "χτένισε" περιείχε κάποια αναφορά στον Ιησού - και το οποίο, λέει, είναι πλαστό. Το κείμενο αυτό είναι το βιβλίο της ιστορίας του πρώτου αιώνα, των Ισραηλιτικών Πολέμων από τον Εβραιο-Ρωμαίο ιστορικό Φλάβιο Ιώσηπο, ο οποίος έγραψε το έργο του κατά το έτος 95 μ.Χ.

Σχετικά Θέματα:

Όμως, παρά το γεγονός ότι η πατρίδα του Ιώσηπου ήταν 1,6 χλμ από την υποτιθέμενη πατρίδα του Ιησού τη Ναζαρέτ, ο Ιώσηπος φαίνεται εντελώς απληροφόρητος για την ύπαρξη της Ναζαρέτ όσο και για τον διάσημο θαυματουργός που αργότερα πήγε στην Ιερουσαλήμ, όπου και αποτέλεσε πολιτική απειλή και οι Ρωμαίοι έκριναν απαραίτητο να τον εκτελέσουν με σταύρωση.

Οι λίγες αναφορές του Ιησού στους Ισραηλιτικούς Πολέμους, υποστηρίζει ο Paulkovich, προστέθηκαν αργότερα από άλλους συντάκτες, και όχι τον ίδιο τον Ιώσηπο.

Έτσι κι αλλιώς, λέει ο συγγραφέας, παρά τα αξιοσημείωτα κατορθώματα του, ο Ιησούς φέρεται να έχει πραγματοποιήσει και μεγάλη πολιτική αναταραχή η οποία προκλήθηκε από την άφιξή του στην Ιερουσαλήμ, ωστόσο ούτε ένας συγγραφέας της εποχής και του τόπου της ζωής του Ιησού, δεν διαπιστώνει ότι ο Ιησούς επηρέασε τόσο πολύ, ούτε καν σε υποσημείωση.

    "Ο αυτοκράτορας Τίτος, ο Δίων Κάσσιος, ο Μάξιμος, ο Μοιραγένης, ο Lucian, ο Soterichus Oasites, ο Ευφράτης, ο Μάρκος Αυρήλιος, ή ο Δάμης της Ιεράπολης, φαίνεται ότι κανένας από αυτούς τους συγγραφείς από τον πρώτο ως τον τρίτο αιώνα ποτέ δεν άκουσαν καν για τον Ιησού, τα παγκόσμια θαύματα του και την υποτιθέμενη παγκόσμια φήμη του", δήλωσε ο Paulkovich σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Οι Πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας, επίσης γνωστοί ως τα κείμενα του Κουμράν, δεν περιέχουν επίσης καμία αναφορά στον Ιησού. Ακόμη και ο Απόστολος Παύλος, ο χαρακτήρας της Καινής Διαθήκης που πιστώνεται τη διάδοση της νέας θρησκείας που ονομάστηκε "Χριστιανισμός" λίγο μετά τον υποτιθέμενο θάνατο του Ιησού, ποτέ δεν λέει ότι ο Ιησούς ήταν πραγματικό πρόσωπο, ακόμα και στην ίδια την Αγία Γραφή.

    «Ο Παύλος δεν γνωρίζει την παρθένο μητέρα, και αγνοεί την γέννηση, συγγένεια, τα γεγονότα της ζωής, τα θαύματα, τους αποστόλους, την προδοσία, την δίκη και τα οδυνηρά πάθη του  Ιησού
(1.Προς Κορ. 15)», σημειώνει ο Paulkovich. «Ο Παύλος δεν γνωρίζει ούτε πού, ούτε πότε ο Ιησούς έζησε και θεωρεί τη  σταύρωση μεταφορική (Προς Γαλ. 2:19–20)».

Ενώ σήμερα ο Χριστιανισμός είναι η πιο δημοφιλής θρησκεία στην παγκόσμια ιστορία, με 2,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους να αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί, ο Paulkovich επισημαίνει ότι μέχρι το τέταρτο αιώνα, ο χριστιανισμός ήταν μια πολύ μικρή και ευρέως διωκόμενη λατρεία.

Η εφεύρεση ενός μυθικού χαρακτήρα ώστε οι οπαδοί της λατρείας να συσπειρωθούν γύρω του έδωσε στους πρώτους Χριστιανούς τη δύναμη να επιβιώσουν, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία. Από την άλλη πλευρά, ένας άλλος πρόσφατος υπέρμαχος του «Μυθικού Ιησού», πιστεύει ότι ο Χριστός εφευρέθηκε από τους Ρωμαίους ως προπαγάνδα για να κατευνάσουν το κοινό.

«Όταν σκέφτομαι αυτούς τους 126 συγγραφείς, οι οποίοι θα πρέπει όλοι να έχουν ακούσει για τον Ιησού, αλλά δεν το έκαναν - και ο Παύλος και ο Μαρκίων και ο Αθηναγόρας και ο Matthew με την τετραλογία του απέναντι του Χριστού, τη σιωπή από τα χειρόγραφα του Κουμράν και τη Ναζαρέτ και τη Βηθλεέμ, τις αντικρουόμενες ιστορίες των Ευαγγελίων, και πολλά άλλα μυστήρια και παραλείψεις», γράφει ο Paulkovich «θα πρέπει να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ο Χριστός είναι ένα μυθικός χαρακτήρας».

Μετάφραση-Επιμέλεια και Απόδοση κειμένου Μαρία Γεωργακοπούλου 
για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.huffingtonpost.com/nigel-barber/if-jesus-never-existed-re_b_5883198.html
  2. http://www.pewforum.org/2012/12/18/global-religious-landscape-exec/
  3. http://religion.blogs.cnn.com/2012/04/07/the-jesus-debate-man-vs-myth/
  4. http://www.jesusneverexisted.com/paulkovich.html
  5. http://www.inquisitr.com/988571/jesus-covert-messiah-bible-scholar-romans-made-up-jesus/
  6. http://www.amazon.com/Michael-Paulkovich/e/B00C2S7CR2
  7. https://www.secularhumanism.org/index.php/articles/5656

 Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

4 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το συμπέρασμα πως ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ, δεν είναι τωρινό. Το είχε διατυπώσει από το 1695 ο θεολόγος Μπάουερ. Τώρα το ανακάλυψαν αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιοι θα το ηθελαν αυτο διακαως οπως ΝΤΠ και οι επιστημονοκουλτουριαρεοι για να δρουν ανενοχλητοι αλλα ρωτηστε το πραγματικο σας αφεντικο υο διαβολο να σας πει αν υπαρχει ή οχι, Ιησους Χριστος Υιος Θεου Σωτηρ οπως και η Παναγια μας, οπως το λενε τα ταγκαλακια στους εξορκισμους του πΣαββα Αχιλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον ρωτησα και ειπε οτι ολοι οσοι προαναφερονται,ειναι οντως στη δουλεψη του .Μαζι και καποιοι αλλοι που παιρνουν τον μισθο ,μονο που δεν ξερουν για ποιον εργαζονται.

      Διαγραφή
  3. εγώ τον ρώτησα και μου είπε ότι δουλεύει για τον ΣΩΡΟΣ και την ΝΤΠ και ελπίζει να αναλάβει ο Αντίχριστος σύντομα την διακυβέρνηση της Ελλάδας ώστε να δούμε μια άσπρη μέρα ... ΛΟΛ ρε με τις Λουκάδες που χουμε μπλέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'