Η βασιλεία του Ναβουναζάρ στη Βαβυλώνα

Σαν σήμερα στις 26 Φεβρουαρίου του 747 π.Χ., την Εποχή (τα χρόνια) του Ναβουνασάρ εποχή του σύμφωνα με τον Πτολεμαίο.

Ο Ναβουνασάρ ήταν βασιλιάς της Βαβυλώνας ο οποίος καθαίρεσε τον ξένο Χαλδαίο σφετεριστή που ονομαζόταν Ναβού Σουμά Ισκούν, φέρνοντας ξανά την ιθαγενή εξουσία στη Βαβυλώνα μετά από 23 χρόνια εξουσίας Χαλδαίων.


Η βασιλεία του είδε την αρχή μιας νέας εποχής που χαρακτηρίζεται από τη συστηματική συντήρηση των χρονολογικών ακριβών ιστορικών αρχείων. Κατέστρεψε τα αρχεία των προκατόχων του, διασφαλίζοντας ότι η ιστορία των Χαλδαίων βασιλέων ξεκίνησε μαζί του. Σύμφωνα με τον Κλαύδιο Πτολεμαίο στο έργο του Αλμαγέστη, αυτό οδήγησε σε μια εποχή που άρχισε το μεσημέρι, στις 26 Φεβρουαρίου, 747 π.Χ..

Το Βαβυλωνιακό Χρονικό, που καλύπτει τα έτη από την ημερομηνία αυτή, έως το 668 π.Χ., είναι μια σειρά από δισκία που καταγράφουν σημαντικά γεγονότα στη βαβυλωνιακή ιστορία και είναι ένα από τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη της αρχαίας ιστοριογραφίας.


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Η βασιλεία του Ναβουναζάρ στη Βαβυλώνα από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'