Ισλανδική κυβερνητική επιτροπή ανακοινώνει ότι θρυλικό θαλάσσιο τέρας είναι πραγματικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια κυβερνητική έρευνα που διεξήγαγε το δημοτικό συμβούλιο του  Fljotsdalsherao στην Ισλανδία έχει αποφανθεί ότι ένα θρυλικό θαλάσσιο φίδι που ονομάζεται Lagarfljotsormurinn, το οποίο φημολογείται ότι κατοικεί λίμνη Lagarfljot, υπάρχει στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Discovery News, η επιτροπή αποφάνθηκε ότι ένα βίντεο του 2012, από αυτό που φέρεται να είναι το πιο διάσημο τέρας σε λίμνη της Ισλανδίας, είναι αυθεντικό.


Το Lagarfljótsormur, ή «σκουλήκι Lagarfljót» είναι ένα ισλανδικό κρυπτιδικό ζώο λίμνης το οποίο φημολογείται ότι ζει στη Lagarfljót, λίμνη γλυκού νερού, που τροφοδοτείται από ύδατα παγετώνων στο Egilsstaðir. Οι πρώτες καταγραμμένες θεάσεις του Lagarfljótsormur πάνε πίσω στην ισλανδική Χρονικά του 1345 και συνεχίστηκαν στον 21ο αιώνα. Ωστόσο, οι θεάσεις αυξηθεί εκθετικά μετά από έναν βίντεο του 2012 που διαδόθηκε ραγδαία. Το βίντεο δείχνει κάτι που μοιάζει με μια μακρια, ελικοειδή μορφή να κολυμπά στην παγωμένη λίμνη στην ανατολική Ισλανδία.

Δείτε το βίντεο



Το Lagarfljótsormur τυπικά περιγράφεται να έχει 90 μέτρα μήκος με πολλές καμπούρες και έχει επίσης αναφερθεί εκτός από το νερό, που βρίσκεται επάνω ή τυλιγμένο σε δέντρα. Στην αρχαιότητα, οι θεάσεις του θεωρούνταν ότι προάγγελος ενός μεγάλου γεγονότος όπως μια φυσική καταστροφή.

Στο βιβλίο τους "Ισλανδική Λαογραφία και Ιστορίες Νεράιδων", λαογράφοι May και Hallberg Hallmundsson περιγράφουν μια ιστορία προέλευσης του θηρίου:
Κάποτε, πολύ, πολύ καιρό πριν, υπήρχε μια γυναίκα που ζούσε σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή Lagarfljót, κοντά στο ρέμα, που οδηγεί σε μια λίμνη. Είχε μεγαλώσει μια κόρη. Κάποτε, έδωσε στην κόρη της ένα χρυσό δαχτυλίδι. "Η γυναίκα έδωσε οδηγίες στην κόρη της να πιάσει ένα φίδι και να κρατήσει το χρυσό δαχτυλίδι κάτω από αυτό, στο σεντούκι λινών της (όπως, προφανώς, κάποιος έκανε πριν καιρό στην αγροτική Ισλανδία). Έτσι κι έκανε, "αλλά όταν η κοπέλα πήγε να δει το δαχτυλίδι της και πάλι, το φίδι είχε μεγαλώσει τόσο πολύ, ώστε το σεντούκι αρχίζει να σπάει.Στη συνέχεια, η κοπέλα φοβήθηκε και πήρε το σεντούκι με τα πάντα σε αυτό και το πέταξε στη λίμνη. Ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πέρασε και σταδιακά οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε ένα φίδι στη λίμνη, κι αυτό άρχισε να σκοτώνει ανθρώπους και ζώα που διασχίζουν τα νερά.
Δείτε επίσης:
22 Γιγάντια Ζώα ανά Είδος (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Το 1963, ο επικεφαλής της Εθνικής Ισλανδικής Δασικής Υπηρεσίας, Sigurður Blöndal, ανέφερε ότι είδε το γιγαντιαίο σκουλήκι και το 1998 ένας δάσκαλος και οι μαθητές στο σχολείο Hallormsstaðir ισχυρίστηκαν επίσης ότι είδαν το θρυλικό πλάσμα.

Τον Φεβρουάριο του 2012, ο ισλανδικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, RUV, δημοσίευσε το βίντεο και σκέφτηκε να δείξει το σκουλήκι Lagarfljót, ωστόσο, οι σκεπτικιστές ισχυρίστηκαν ότι το βίντεο απεικονίζει απλώς ένα άψυχο αντικείμενο που κινείται από το ταχύ ρεύμα. Απτόητο από τις επιφυλακτικές εξηγήσεις, το δημοτικό συμβούλιο του Fljótsdalshérað δημιούργησε μια «επιτροπή αλήθειας» 13 ατόμων για να προσδιορίσει αν το βίντεο που γυρίστηκε από τον Hjortur Ε Kjerulf ήταν αυθεντικό. Η έρευνα έχει μόλις ολοκληρώσει την έρευνά της και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και συνιστά περαιτέρω έρευνα και διερεύνηση του Lagarfljótsormur. Η επιτροπή μπορεί να έχει επίσης κάποιο «κίνητρο» από την έκρηξη του τουρισμού που προκλήθηκε από το βίντεο το 2012. Μια βάρκα με το όνομα Lagarfljótsormurinn δείχνει τα αξιοθέατα, δραστηριοποιείται στη λίμνη και επιδιώκει να διατηρήσει τις παραδόσεις του Σκουληκιού Lagarfljót για πολιτιστικούς και τουριστικούς σκοπούς.

Αν το βίντεο είναι αυθεντικό και στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα ζωντανό πλάσμα, μπορεί να μην είναι τόσο τερατώδες, όπως λένε οι θρύλοι. Πολλά είδη ψαριών έχουν βρεθεί τα οποία μοιάζουν με «θαλάσσια τέρατα» που περιγράφονται σε μυθολογικές ιστορίες, για παράδειγμα, ο Πτυχωτός καρχαρίας (Chlamydoselachus anguineus), και το γιγάντιο oarfish (Regalecus glesne). Θα μπορούσε απλώς να πρόκειται για κάποια παρόμοια είδη που μπορεί να κατοικούν λίμνη Lagarfljot, που οδηγεί στην ανάπτυξη των μυθικών ιστοριών στο πέρασμα των αιώνων.
Ένας Πτυχωτός καρχαρίας, πηγή εικόνας

Ένα γιγαντιαίο oarfish. πηγή εικόνας
Συγγραφή-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://news.discovery.com/animals/lake-monster-exists-concludes-icelandic-commission-140912.htm
  2. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%84%CF%85%CF%87%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82
  3. http://en.wikipedia.org/wiki/Oarfish


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Ισλανδική κυβερνητική επιτροπή ανακοινώνει ότι θρυλικό θαλάσσιο τέρας είναι πραγματικό (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'