UFO Mαύρος Δαχτυλίος σε Βίντεο στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΒΙΝΤΕΟ) - Πιθανές εξηγήσεις

Μια 16χρονη μαθήτρια μόλις είχε τελειώσει το παιχνίδι τένις με τη μητέρα της στη πόλη του Leamington Spa στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 11 Απριλίου, όταν η έφηβη και άλλοι είδαν κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο στον ουρανό, ένα μεγάλο μαύρο δακτύλιο, να κινείται πολύ αργά πάνω από τα δέντρα. Μετά από αρκετά λεπτά, το μυστηριώδες αντικείμενο εξαφανίστηκε, αλλά όχι πριν η έφηβη συλλάβει το δαχτυλίδι σε βίντεο με το iPhone της.


Δείτε αυτό το βίντεο με το μαύρο δακτύλιο πάνω από το Leamington Spa του Ηνωμένου Βασιλείου.



Μια ποικιλία θεωριών, εικασίες και εξηγήσεις βγήκαν από τη στιγμή που ανέβηκε το βίντεο του μαύρου δακτυλίου. Ποικίλλουν, από ένα ψεύτικο βίντεο, ένα καιρικό φαινόμενο, σμήνος από έντομα που ζευγαρώνουν ή ακόμα και πουλιά.

"Ο δακτύλιος δεν είναι σίγουρα ένα σμήνος από πουλιά ή έντομα, ούτε ένα καιρικό φαινόμενο πιστεύω ότι το βίντεο του κοριτσιού είναι πραγματικό και όχι πλαστό", δήλωσε ο Ben Hansen, πρώην ειδικός πράκτορας του FBI και παρουσιαστής της εκπομπής "Fact or Faked: Paranormal Files" (Γεγονός ή Ψέμα: Παραφυσικά Αρχεία).

"Είναι απλά ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα που γίνεται συνήθως με μια συσκευή η οποία έχει πολλά ονόματα: γεννήτρια δαχτυλιδιών καπνού, κανόνι καπνού ή κανόνι δίνης, "Ο Hansen είπε στη Huffington Post σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: "Η κατασκευή συνήθως περιλαμβάνει ένα σταθερό σωλήνα που είναι γεμάτος με ένα εύφλεκτο υγρό, όπως βενζίνη, κηροζίνη ή άλλο εύφλεκτο υλικό και ένα πεπιεσμένο αέριο, όπως προπάνιο, το οποίο εκρήγνυται και σπρώχνει βίαια το αέριο διαμέσου του ακροφυσίου του σωλήνα".

Ο Hansen εξήγησε πώς αυτό το ίδιο εφέ έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια σε φεστιβάλ τέχνης και μουσικής, όπως η ετήσια εκδήλωση του Καιόμενου Ανθρώπου (Burning Man) στη Νεβάδα.

Δείτε αυτό το μαύρο δακτύλιο καπνού που σχηματίζεται στη Νεβάδα στο φεστιβάλ του Burning Man το 2008.



"Χρειάζεται μια ήρεμη μέρα, χωρίς άνεμο ώστε το δαχτυλίδι να μείνει αιωρούμενο στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα", έγραψε ο Hansen. "Αλλά όταν το κάνει, είναι αρκετά εντυπωσιακό".

Η HuffPost επίσης ήρθε σε επαφή με τον Marc Dantonio, επικεφαλή αναλυτή φωτογραφιών και βίντεο για το Mutual UFO Network, για να πάρει την άποψή του για το εναέριο μαύρο δακτύλιο του Ηνωμένου Βσιλείου. Ο Marc Dantonio συμφωνεί με τον Hansen.

"Το μαύρο δακτύλιο δεν είναι ένα εξωγήινο γεγονός είμαι 100% σίγουρος", είπε ο Dantonio στη HuffPost σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Αυτό είναι ένα φαινόμενο που προκαλείται από ένα σωλήνα που εκτοξεύει μια ποσότητα προπανίου ή βενζίνης κατ 'ευθείαν επάνω. Επειδή η φλεγόμενη βολίδα ήταν συμμετρική γύρω από την σωλήνα ανόδου που αντιμετωπίζει, μπορείτε να πάρουμε σαν αποτέλεσμα ένα συμμετρικό σφαιρικό βολίδας καταρχάς. Όπως η ίδια η βολίδα σβήνει, ο δακτύλιος σχηματίζεται από την πολυτάραχη άνοδο του ανερχόμενου αέρα και ο καπνός συνεχίζει να συντάσσεται με την στήλη θερμότητας καθώς αυτή εξαπλώνεται".

"Καθώς το κέντρο διαλύεται από την επιτάχυνση της μέσης, το εξωτερικό παραμένει σχετικά άθικτο".

Θα μπορούσαν και οι δύο να έχουνδίκιο. Σύμφωνα με το Leamington Spa Courier, ένας εκπρόσωπος του κοντινού μεσαιωνικού κάστρου του Warwick πρότεινε ότι το δαχτυλίδι καπνού ήταν το αποτέλεσμα κάποιων πυροτεχνημάτων που χρησιμοποιούνται σε εορτασμούς του ιστορικού κάστρου.

"Ως μέρος της επετείου των 1.100 ετών μας φέτος, έχουμε τον έλεγχο μια σειρά από εφέ φωτιάς για να ενισχύσουσε το καθημερινό Trebuchet Fireball Spectacular σόου μας. Ο μεγαλύτερος στον κόσμο καταπέλτης πυροβολεί", είπε ο εκπρόσωπος. "Έχουμε δει μια σειρά από διαφορετικά αποτελέσματα , συμπεριλαμβανομένων των εικόνων δίνης που έχουν αναφερθεί...Είναι σίγουρα ένα τρομακτικό θέαμα".

Kαι η επίλυση του Μυστηρίου του δακτυλίου του Leamington Spa.

Απλά μπορείτε να αναζητήσετε στο Youtube το "τεράστιο δαχτυλίδι καπνού" και να βρείτε αυτό το βίντεο, είναι σχεδόν ακριβώς το ίδιο με το δαχτυλίδι που εμφανίζεται στο βίντεο εδώ σήμερα και είναι μια εκπληκτικά απλή εξήγηση για το πώς σχηματίστηκε. Πηγαίνετε στο 1:40.
Σημειώστε πως στο πρώτο βίντεο δεν βλέπουμε πώς σχηματίζεται ή πώς διάλυεται ο δακτύλιος.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.huffingtonpost.com/2014/04/21/black-ring-ufo-videotaped-uk_n_5176206.html?ncid=fcbklnkushpmg00000022
  2. http://www.liveleak.com/view?i=591_1397512919

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'