Σοβιετική παρέλαση στη Οδησσό

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, χιλιάδες κάτοικοι της Οδησσού, νότια της Ουκρανίας, διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης γιορτάζοντας την 70η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί κρατώντας και υψώνοντας σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Rusia Today δεκάδες πολίτες είχαν φορέσει τη σοβιετική στολή του Κόκκινου στρατού. Κατά την απελευθέρωση της πόλης μόλις 18 στρατιώτες επέζησαν. Η γερμανική κατοχή της Οδησσού διήρκησε 907 ημέρες κατά της διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 82.000 κάτοικοι, 78.000 φυλακίστηκαν και αρκετοί στάλθηκαν στα στρατόπεδα εργασίας στη Γερμανία.

Εμείς γνωρίζουμε την Οδησσό λόγω της Φιλικής Εταιρείας η οποία είχε βρει το πρώτο της καταφύγιο και συνεδρίαζε στο σπίτι του Γρηγορίου Μαρασλή. Αυτό το σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

Δείτε τις φωτογραφίες.


ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πηγές:

  1. http://rt.com/in-vision/odessa-nazi-liberation-march/
  2. http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CF%83%CF%8C#ixzz2yfSifqyz Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'